9 tips om je te verbinden met je vrouwelijke energie

aug 8, 2021

Veel vrouwen staan vandaag de dag niet meer in verbinding met hun vrouwelijke energie en daarmee niet met hun vrouwelijke essentie. We gaan maar door, zitten continu in de actiemodus en daarmee veel in ons hoofd waardoor er weinig ruimte is voor de vrouwelijke energie. De vrouwelijke energie gaat over ‘zijn’. Het is een zachte, ontvankelijke energie die van nature meer naar binnen is gericht. Het is de energie van voelen in plaats van denken. De vrouwelijke energie gaat daarmee over sensualiteit, het lichaam, overgave, emoties, expressie, niet-weten en zachtheid. Het gaat over volledig aanwezig zijn in je lichaam. Over voelen en ervaren van alles wat er is.

Lees hier meer over de mannelijke en vrouwelijke energie.

Kom weer thuis bij jezelf

Hoe meer ik mijn vrouwelijke energie toelaat, hoe meer ik me thuis voel komen bij mezelf. Ik voel me zelfverzekerder, krachtiger, kan goed voelen wat ik nodig heb in elk moment en durf te vertrouwen op mijn intuïtie. Hieronder deel ik daarom 9 tips om je meer met je vrouwelijke energie te verbinden. Voel voor jezelf welke tips je het meeste aanspreken en pas die toe. Iedere vrouw is tenslotte uniek dus ga voor jezelf na waar jij je tot aangetrokken voel.

1. Ga de natuur in

De natuur is voor mij één van de belangrijkste plekken om op te laden en me te verbinden met mezelf en mijn vrouwelijke energie. Het vrouwelijke en de natuur zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als je je verbindt met Moeder Natuur verbind je je automatisch met je vrouwelijke essentie. In de natuur zijn helpt je om tot rust te komen, te zakken in je lijf en ruimte te geven aan het vrouwelijke in jezelf. Ga er dus op uit en geniet van al het moois wat de natuur te bieden heeft. Voel de wind op je huid, de zon op je gezicht, luister naar de geluiden, loop eens op blote voeten en ervaar het kalmerende en helende effect dat de natuur heeft.

2. Leef volgens het ritme van je cyclus

Wij vrouwen zijn cyclische wezens. Elke week, en soms elke dag, voelen we ons anders door de hormonen die door ons lijf stromen. Hoe meer jij je verbindt met je cyclus en leeft volgens jouw eigen natuurlijke ritme, hoe meer flow je in je leven zult ervaren. Je cyclus is niet voor niets één van de belangrijkste vrouwelijke krachten die er is.

Wil jij leven volgens je eigen natuurlijk ritme en je cyclus als kracht gaan ervaren? Doe mee met het 8-weekse online programma: De Kracht van je cyclus.

3. Dans!

Vrouwen zijn net als water, vloeiend en stromend. Door te dansen kom je automatisch uit je hoofd en thuis je lijf. Je komt in directe verbinding met jezelf. Zet daarom eens nummer op en laat je lichaam bewegen zoals ze wil bewegen. Laat je niet tegenhouden door belemmerende gedachtes zoals ‘ik kan niet dansen’ of ‘het ziet er niet uit’. Beweeg en dans op jouw manier. Vertrouw op je lichaam en voel wat dansen met je doet.

4. Geef ruimte aan je emoties

Vaak onderdrukken we onze emoties en geven we er geen uiting aan. Dit geldt vooral voor de ‘negatieve’ emoties zoals boosheid, woede en verdriet. Toch onderdrukken we soms ook positieve emoties zoals plezier, lachen en dankbaarheid. We houden ons in. Het vrouwelijke vraagt je om ALLE emoties er te laten zijn, om alles te voelen, er uiting aan te geven en het daarmee te laten stromen. Ga daarom de natuur in en schreeuw de longen uit je lijf als je boosheid voelt, stomp zo vaak als je wilt in een kussen, zet een droevig nummer op en laat je tranen stromen, rol over de grond van plezier. Je zal zien dat het oplucht en dat je meer stroming in jezelf ervaart.

5. Uit je creatief

Vrouwen zijn gemaakt om te creëren. Niet voor niets worden we geboren met een baarmoeder. De creatiekracht van een vrouw kan zich uiten in het creëren van een nieuw leven, maar juist ook door het creëren van iets anders. Hoe meer ruimte je geeft aan je creativiteit, hoe meer je je verbindt met je vrouwelijke energie. Denk nu niet ‘ik ben helemaal niet creatief’. Creativiteit gaat namelijk niet alleen maar over schilderen, tekenen of kunst maken. Creativiteit heeft vele vormen. Denk aan dansen, schrijven, fotograferen, zingen, een nieuw project starten, kleding maken, iets ontwerpen. Geef op jouw manier expressie aan je creatiekracht en daarmee ruimte aan je vrouwelijke energie.

6. Geef selfcare prioriteit

Door het toepassen van selfcare en daar de tijd voor te nemen geef je ruimte om te voelen, te ervaren en om gewoonweg te zijn. Om weer op te laden en thuis te komen in je lijf. Selfcare is daarmee zeker niet egoïstisch, het is het beste wat je voor jezelf kunt doen en het hoeft niet lang te duren. Enkele voorbeelden van selfcare practise die je toe kunt passen.

  • Smeer jezelf ’s ochtends in met warme sesamolie, laat het 10 minuten intrekken en spoel het daarna af. Dit brengt je zenuwstelsel tot rust, zorgt voor een mooie huid, verminderd stress en slapeloosheid.
  • Masseer regelmatig je borsten, dit zorgt voor meer zelfliefde en verminderd (pre)-menstruatieklachten.  
  • Luister regelmatig een Yoga Nidra sessie.
  • Ga 5 minuten per dag zitten om te schrijven, mediteren of gewoon om te voelen hoe het met je is en wat jij nodigt hebt.

7. Activeer je sensualiteit

Je vrouwelijke sensualiteit is een bron van creativiteit, laat je stralen en heeft invloed op je levensenergie. Activeer daarom je sensualiteit door volop te genieten via je zintuigen: ga dansen, neem een stukje chocolade en voel hoe de chocolade op je tong smelt, streel je arm of je nek en voel wat dat met je doet. Ruik aan een mooie bloem of gebruik etherische oliën, luister naar muziek en de geluiden van de natuur. Wees bewust aanwezig in het moment en verwonder je over alles wat er via je zintuigen binnenkomt.  

8. Verbind je met je baarmoeder

Je baarmoeder is de bron van je vrouwelijke essentie. De bron van je vrouwelijke kracht en wijsheid. Je kunt deze plek in jezelf activeren door je aandacht en energie naar je baarmoeder te brengen. Daarbij maakt het niet uit of je een fysieke baarmoeder hebt of niet meer. De energie van een orgaan blijft namelijk altijd aanwezig.

Oefening
Leg je handen op je onderbuik en breng je aandacht en ademhaling naar je baarmoeder. Adem rustig in en uit naar deze plek en voel de energie stromen. Geef eventueel geluid aan je baarmoeder door op een uitademing een klank te maken. Niet over nadenken, gewoon doen ;).

9. Womb Yoga

Womb Yoga is een vrouwelijke vorm van Yoga waarbij rekening wordt gehouden met jou als vrouw. Met het vrouwelijke lichaam en de steeds veranderende stemmingen, energie, cyclussen en ritmes die je als vrouw ervaart. Het is daarmee een vorm van Yoga die jou als vrouw support en voedt in alle fases van je leven, je leert aanwezig te zijn in je lichaam en versterkt daarmee de verbinding met je vrouwelijke energie.

Deze vorm van Yoga zelf ervaren? Doe mee met de online 9e-weekse Womb Yoga Journey.

Andere blogs

She Let Go ~ een prachtig gedicht voor elke vrouw

She Let Go ~ een prachtig gedicht voor elke vrouw

In 2018 ben ik voor het eerst naar Indonesië gegaan. Naar Bali en Lombok. Mijn hart was meteen verkocht. Op Lombok heb ik een keer een yogales gevolg welk me altijd is bijgebleven. Niet per se vanwege de les maar vanwege het gedicht welk de yoga docente voorlas...

Lees meer
Ayurveda & de herfst: 8 tips om in balans te blijven

Ayurveda & de herfst: 8 tips om in balans te blijven

De herfst is inmiddels volop aangebroken. Dit zie je niet alleen terug in de natuur, maar ook in de veranderende behoeftes bij jezelf. Zo heb je misschien al gemerkt dat je lichaam in dit seizoen meer behoefte heeft aan warmte en rust. Denk aan warm eten, warm...

Lees meer
Je buitenwereld weerspiegelt je binnenwereld

Je buitenwereld weerspiegelt je binnenwereld

Je buitenwereld is een weerspiegeling van je binnenwereld. De buitenwereld laat je zien hoe jij over jezelf denkt, wat er in jouw leeft, hoe jij met jezelf omgaat. Durf jij in die spiegel te kijken? De buitenwereld als spiegel Vaak wijzen we naar een ander, mopperen...

Lees meer
Toon/verberg reacties (0 reacties)
L

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *