Je buitenwereld weerspiegelt je binnenwereld

Je buitenwereld is een weerspiegeling van je binnenwereld. De buitenwereld laat je zien hoe jij over jezelf denkt, wat er in jouw leeft, hoe jij met jezelf omgaat. Durf jij in die spiegel te kijken?

De buitenwereld als spiegel

Vaak wijzen we naar een ander, mopperen of klagen we, ontkennen we wat we weerspiegelt krijgen en vervallen we soms ook in slachtoffergedrag. Met als gevolg dat we vaak ons hele leven bezig zijn met het aanpassen en willen veranderen van onze buitenwereld. Maar als je naar een ander wijst, wijzen er altijd drie vingers naar jezelf.

Als jij jezelf afwijst, als jij jezelf niet goed genoeg vindt, niet mooi genoeg, niet slank genoeg, niet vrouwelijk genoeg, niet assertief genoeg en ga zo maar door, dan ga je dit terug zien in jouw buitenwereld.  Als jij niet in jezelf gelooft, gelooft een ander ook niet in jou. En andersom is ook waar. Als jij wel in jezelf gelooft, is dat wat je terug gespiegeld krijgt in de buitenwereld.

Jij creëert je eigen realiteit

Alles is energie en met elkaar verbonden. Jij creëert je eigen realiteit. En alleen jij bent verantwoordelijk voor jouw leven, jouw gezondheid en jouw geluk. Een ander kun je daar niet verantwoordelijk voor houden.

Leef daarom JOUW leven. Doe waar jij blij van wordt. Laat jezelf zien en horen. Spreek jouw waarheid. Geloof in jezelf. Heb jezelf lief en zet jezelf op nummer 1. En….kijk wat vaker in die spiegel. Je zult zien dat je ‘spiegelbeeld’ vanzelf mee veranderd op het moment dat jij veranderd.

Andere blogs

She Let Go ~ een prachtig gedicht voor elke vrouw

She Let Go ~ een prachtig gedicht voor elke vrouw

In 2018 ben ik voor het eerst naar Indonesië gegaan. Naar Bali en Lombok. Mijn hart was meteen verkocht. Op Lombok heb ik een keer een yogales gevolg welk me altijd is bijgebleven. Niet per se vanwege de les maar vanwege het gedicht welk de yoga docente voorlas...

Lees meer
Ayurveda & de herfst: 8 tips om in balans te blijven

Ayurveda & de herfst: 8 tips om in balans te blijven

De herfst is inmiddels volop aangebroken. Dit zie je niet alleen terug in de natuur, maar ook in de veranderende behoeftes bij jezelf. Zo heb je misschien al gemerkt dat je lichaam in dit seizoen meer behoefte heeft aan warmte en rust. Denk aan warm eten, warm...

Lees meer
Seed cycling voor hormonale balans

Seed cycling voor hormonale balans

Er zijn veel vrouwen die klachten en ongemak ervaren rondom de menstruatiecyclus. Denk aan lage rugpijn, hevige bloedingen, pijnlijke borsten, krampen, hoofdpijn, weinig energie, veel emoties ervaren etc. En ook al zijn we dit ‘normaal’ gaan vinden; dat is het niet....

Lees meer
Toon/verberg reacties (0 reacties)
L

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *