Vedische astrologie

Krijg inzicht in jezelf, jouw leven en jouw unieke levenspad

Vedische astrologie

Krijg inzicht in jezelf, jouw leven en jouw unieke levenspad

Wat is Vedische astrologie?

 Vedische astrologie (ook wel Jyotish genoemd) komt uit India vandaan en is net als Yoga en Ayurveda onderdeel van de Vedische kennis. Deze vorm van astrologie geeft je een diep inzicht in wie je bent, waarom je hier bent, wat je hebt te leren en leert je begrijpen waarom bepaalde dingen in jouw leven gebeuren.

Bij de Vedische astrologie is je geboortekaart het uitgangspunt. Ieder van ons wordt geboren op een bepaalde plaats, dag en tijdstip. Het moment van jouw geboorte staat in verbinding met de stand van de maan, de zon, de planeten en de sterren. Deze constellatie vormt jouw geboortekaart en geeft naast inzicht in je persoonlijkheid ook inzicht in liefde en relaties, werk en financiën, gezondheid en vitaliteit, familie, karma (opgebouwd in dit en vorige levens), je dharma (levensdoel) en kansen en uitdagingen.

Vedische astrologie schijnt hiermee licht op je verleden, het heden en de toekomst. Je kunt je geboortekaart daarom ook zien als een routekaart. Het geeft je richting op het moment dat je zoekende bent of voor een belangrijke beslissing staat, het kan je helpen om beter met veranderingen in je leven om te gaan, in balans te blijven en in harmonie te zijn met het leven zelf.

Verschil tussen Vedische en Westerse astrologie

Het grootste verschil tussen Vedische en Westerse astrologie is de dierenriem. Vedische astrologie maakt gebruik van de siderische dierenriem die gebaseerd is op vaste, zichtbare posities van de sterren. Westerse astrologie gaat uit van de tropische dierenriem die gebaseerd is op de veranderende positie van de zon (het lentepunt). Dit zorgt voor een verschil van 23 graden tussen beide dierenriemen.

Wat dit betekent is dat de Westerse astrologie het lentepunt (21 maart) als start neemt van de dierenriem. De Vedische astrologie gaat er vanuit dat het lentepunt op de baan van de aarde elk jaar verschuift. Daardoor staat de Zon op 21 maart vanuit de Westerse astrologie in Ram en vanuit de Vedische astrologie aan het begin van Vissen.

Een ander verschil is dat je sterrenbeeld vanuit de Westere astrologie bepaalt wordt door de plek van de Zon. In de Vedische astrologie wordt je sterrenbeeld bepaalt aan de hand van je Ascendant (het teken dat aan de Oost horizon opkwam toen jij geboren werd).

Wanneer een consult?

Een Vedisch astrologie consult is iets voor jou als je meer inzicht wilt in jezelf, in jouw leven, voor uitdagingen of belangrijke beslissingen staat, richting nodig hebt, antwoorden zoekt op vragen, te maken hebt met veranderingen en/of inzicht wilt in:

» Liefde en relaties
» Werk en financiën
» Gezondheid en vitaliteit (vanuit de Ayurveda)
» Familie en familiepatronen
» Obstakels en uitdagingen
» Je levensdoel
» Karmische invloeden
»
Spirituele groei

Wat je krijgt tijdens een consult

» Een uitgebreide analyse van jouw geboortekaart, waarbij we kijken naar de belangrijkste gebieden van het leven: persoonlijkheid, werk, relaties, familie, gezondheid, obstakels en uitdagingen en karmische invloeden.

» Dieper inzicht in jezelf.​

» Inzicht in jouw levendoel (dharma) ​

» Inzicht in jouw karma, en de lessen die je in dit leven hebt te leren.

» Inzicht in de obstakels en uitdagingen in jouw leven.​

» Inzicht in jouw sterke punten, en hoe je die het beste in kunt zetten voor persoonlijke groei.

» De mogelijkheid het consult op te nemen, zodat je het consult op je gemak terug kunt luisteren.

» Een PDF van jouw unieke geboortekaart.

Praktische informatie

Om je geboortekaart uit te kunnen lezen heb ik je geboorteplaats, geboortedatum en geboortetijd nodig.

Een consult duurt circa 75 minuten en vindt online plaats via Zoom. 

Omdat je veel informatie krijgt tijdens het consult neem ik het consult voor je op. Na afloop van het consult ontvang je de audio opname zodat je het consult later nog eens rustig terug kunt luisteren.

Jouw investering: € 249,- (incl. BTW).

 Words of Love

 Words of Love

Wat kan een consult veel brengen! Brenda neemt de tijd voor je. Ze weet veel en kan dit goed overbrengen. Mij bracht ze met die kunde veel herkenning en bevestiging. Ze heeft bevestigd wat ik eigenlijk al weet en voel, maar ze heeft hiermee ook iets aangewakkerd. Ik ben meer dan ooit gemotiveerd en vastbesloten om voor mezelf te kiezen en mijn pad te bewandelen. Ik heb mijn doelen voor 2021 gesteld. Ik ben onderweg. Ik groei. Ik ga.

- Lianne -

Wat ben ik blij dat ik bij Brenda terecht ben gekomen voor mijn vedische horoscoop! Dit is echt een kado die iedereen zichzelf zou moeten geven. Brenda wist mijn leven en karaktereigenschappen te omschrijven en samen te vatten zoals niemand tevoren dat heeft kunnen doen. Heel helder en duidelijk omschreven zodat je ook weet waar je aandachtspunten zitten zodat je de beste versie van jezelf kunt blijven ontplooien. Naast dat Brenda zeer kundig is als Vedisch Astrologe is ze ook een sterke, aardige en geduldige vrouw die je binnen 1 minuut op je gemak laat voelen. Dankjewel Brenda nogmaals voor deze prachtige lezing van mijn momentopname van de sterrenhemel. 

- Eda -

Lieve Brenda, ik wilde nog even zeggen dat het Jyotisch consult mij heel dierbaar is. Ik heb er super veel aan gehad. Nogmaals dankjewel!

- Willemijn -

Een geschenk aan mezelf. Zo zag ik deze sessie. En het bleek een TOP cadeau te zijn, gegeven door een TOP vrouw! Deze sessie geeft je veel inzichten in jezelf en jouw rol in deze wereld. Het geeft positieve gevoelens van eenheid, hoop en liefde voor anderen en voor jezelf! Hoewel een complexe materie, weet Brenda het te vertalen naar zeer begrijpelijke en heldere boodschappen. Daarnaast straalt Brenda zachtheid en liefde uit, waardoor er een veilige ruimte ontstaat die o zo belangrijk is! Mijn boodschap is: Gewoon doen!

- Anouk -

Ik heb de sessie met Brenda als helend, inzichtgevend en bevestigend ervaren. Het heeft me inzicht gegeven in veel aspecten van mijn persoonlijkheid. Hierdoor kan ik mijzelf nu beter begrijpen en ervaar ik meer zelfacceptatie. Ook vond ik het heel fijn om naast mijn persoonlijkheid, onderwerpen als geld en werk te bespreken. Het zijn voor mij lastige jaren geweest en het is fijn om te weten waarom dit zo was, en ook om te weten dat er weer betere tijden aankomen. Dat geeft mij veel vertrouwen in de toekomst. Het bijzondere vond ik dat Brenda ook veel dingen kon vertellen over mijn jeugd, mijn opvoeding en hoe mijn vader en moeder zijn. Dit was zo raak en kloppend! Daardoor kan ik nog beter begrijpen wie zij zijn, wat de relatie met mijn ouders zeker ten goede komt! Ik wil ook nog zeggen dat het enthousiasme, de duidelijke uitleg en de kennis van Brenda enorm goed is! Ik heb een hele fijne sessie gehad, waar ik aan het einde geen vragen meer had. Al mijn vragen over mijzelf, geld, familie, werk, waren beantwoord. Dit heeft mij veel bevestiging gegeven over de richting die ik nu opga met mijn leven. Dank je wel!

- Jessica -

Brenda heeft mij op het gebied van persoonlijkheid, vriendschap, familie, liefde en werk zoveel wijsheid meegegeven. Het gesprek heeft mij veel inzichten gebracht. Heel interessant hoe ze uit de sterren informatie haalt. Brenda, doet dit met veel passie en wil haar kennis overbrengen. Brenda, superbedankt voor het fijne consult.

- Bente -

Brenda is zeer deskundig en  betrokken. Ze neemt echt de tijd voor je en legt alles duidelijk en geduldig uit.  De sterrenchart leverde verrassende inzichten op. Ik vond het een heel bijzondere ervaring dat Brenda zoveel informatie uit de sterren kon halen, en hoe herkenbaar het was. Ik kan haar zeker aanbevelen!

- Merel -

Lieve Brenda, 
Bedankt voor de heldere uitleg. Veel van wat je vertelde voelde ik al wel ergens, maar nu werd het veel meer duidelijk. Dit geeft vertrouwen en een diepere verbinding met mijzelf. Ik heb het vedisch astrologie consult ervaren als een verrijking. Echt super bedankt, hiermee kan ik echt verder!
- Ellen -

Een feest van herkenning! Brenda is een warme persoonlijkheid en heeft veel tijd en liefde gestopt in het ontcijferen van mijn chart. Ze wist dit heel duidelijk over te brengen met alle ruimte om vragen te stellen. Heel bijzonder en mooi om zoveel herkenning te horen en toch ook zeker inzichten die ze me heeft gegeven. Echt een cadeau voor jezelf. Aanrader! 

- Ilse -

© 2023 Brenda Balvers | Heerhugowaard (NH)