Vrouwencirkels

Luister, ontmoet en deel met andere vrouwen vanuit vertrouwen,
openheid en verbinding.

Vrouwencirkels

Luister, ontmoet en deel met andere vrouwen vanuit vertrouwen,
openheid en verbinding.

De kracht van vrouwencirkels

Het samenzijn met vrouwen in een cirkel is iets wat lang geleden al werd gedaan. Vrouwen kwamen vaak bij elkaar tijdens Nieuwe en Volle Maan, als ze menstrueerde of bij belangrijke gebeurtenissen. Ze kwamen bij elkaar om te delen, elkaar te steunen, zich te verbinden met elkaar en met hun eigen vrouwelijke wijsheid.

Vrouwencirkels zijn dus al eeuwenoud en ze zijn terug van weggeweest. Op steeds meer plekken zie je vrouwencirkels verschijnen omdat hier behoefte aan is. Meer en meer verlangen vrouwen naar een plek om te delen, om op te laden, los te laten, elkaar te inspireren en steunen in alle cyclussen van het leven. Naar een plek waar ruimte is voor verbinding met zichzelf en met elkaar.

Een vrouwencirkel is zo’n plek.

Een vrouwencirkel is een warme, veilige en niet-oordelende plek om te zijn, te helen en te leren van elkaar. Een plek waar ruimte is om je te verbinden met je vrouwelijke wijsheid en innerlijke kracht. Om die delen van onszelf die we weggestopt of verwaarloost hebben aandacht te geven vanuit liefde en compassie.

Iedere vrouw is welkom om een cirkel bij te wonen. Daarbij maakt het niet uit waar jij op dit moment bent in je leven, wat je leeftijd is of je achtergrond. Je bent welkom, precies zoals je bent.

Een vrouwencirkel is

voor jou als je:

  • Verlangt naar een sisterhood vol support en inspiratie. 

  • Verlangt naar een plek waar je helemaal jezelf kan zijn, zonder oordeel.

  • Behoefte hebt om ervaringen te delen en te leren van elkaar.

  • Behoefte hebt aan oprecht en diep contact.

  • Bereid bent om te voelen wat er in je binnenwereld leeft.

  • Bereid bent om te delen en verbinden vanuit je hart.

Magisch & spannend tegelijk

Een vrouwencirkel kan zowel magisch als spannend zijn omdat we in de cirkel onze eigen ervaringen, emoties, gevoelens en twijfels met elkaar delen. Dit vraagt om openheid en eerlijkheid en juist dit kan spannend zijn en kwetsbaar voelen. Want soms schamen we ons, voelen we pijn of zijn we bang voor oordelen. En dat is oké. In de cirkel mag alles er zijn. Zowel je kwestbaarheid als je kracht. Je mag jezelf helemaal laten zien en horen, zonder masker. Gewoon zoals je bent. Op het moment dat je je stem laat horen en deelt wat er in je omgaat zal je namelijk merken dat je niet alleen bent. Dat er herkenning en begrip is. En juist dat is één van de grootste krachten van een vrouwencirkel.

Thema’s die je raken

Vaak heeft elke cirkel een eigen thema. Dit zijn thema’s waar we het in het dagelijks leven misschien niet zo vaak over hebben maar die wel herkenbaar zijn en waar we allemaal mee te maken hebben, of krijgen. Denk aan de menstruatiecyclus, menopauze, seksualiteit & intimiteit, het moederschap, schoonheid en lichaamsbeeld, jaloezie, zelfvertrouwen, zelfliefde, self-care, vruchtbaarheid en meer. 

Verloop van een cirkel

Het verloop van elke vrouwencirkel is anders, afhankelijk van het thema en dat wat er in het moment speelt en gedeeld wilt worden.

De cirkel wordt geopend door middel van een openingsritueel gevolgd door een korte meditatie of visualisatie om echt te landen in het moment, los te komen van de dagelijkse beslommeringen en elkaar van hart tot hart te ontmoeten.

Daarna is er alle ruimte om te delen op basis van het thema of dat wat er vanuit jouw gedeeld wilt worden.

Afhankelijk van het verloop van de cirkel is er ook ruimte voor embodiment oefeningen, dans, zingen en breathwork. 

“This is a sacred gathering of women where we gift each other with our presence: invoking love, healing, nourishment, support, acceptance and guidance for this journey that we call life.”

 Herstories

Het was zo'n magische avond. Iedereen bracht zichzelf met een traan en een lach, dat is wat het voor mij zo bijzonder maakte. Ik vond het super spannend, maar ik ben zo blij dat ik gegaan heb. De verbinding die ik voelde is haast niet in woorden uit te drukken, ik heb echt iets ervaren wat ik nog niet kende. Bedankt voor jou begeleiding, openheid en liefde. Jij creëerde de veilige en warme plek, waar wij helemaal onszelf konden zijn. Dank dank dank!
- Rianne -

Het heeft me echt geraakt om te zien, voelen en horen hoe elke vrouw zo mooi bezig is, ieder op haar eigen manier op weg naar heelheid. Ben heel dankbaar dat ik hier bij mocht zijn en zeker om te weten, dat we allemaal weer een stapje hebben mogen zetten naar meer bewustzijn. Nogmaals dank voor je liefdevolle avond.❤️
- Suzanne -

Ontzettend bijzonder hoe ik mij met een groep onbekende vrouwen verbonden voelde. De kracht van de cirkel zat hem voor mij in de open- en zachtheid van de vrouwen en hoe Brenda op een fijne manier een veilige setting neer wist te zetten. Dank je wel.
- Manon -

Ik heb een super mooie vrouw cirkel gehad! Zoveel verbinding, openheid, warmte, liefde en heling. Dank je wel lieve Brenda. Ik vond het een super mooie avond. Wat ben je een liefdevol, zuiver en wijze vrouw. Wat kan je je boodschap mooi overbrengen vol passie, overgave en vertrouwen. Ik kom graag weer een keer. 
- Anja -

© 2022 Brenda Balvers | Heerhugowaard (NH)